Jeffrey Herlings - Het zijn niet de resultaten waarvan we hebben gedroomd maar ik ben tevreden

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok op een tweede plaats geëindigd.

Jeffrey Herlings - Het zijn niet de resultaten waarvan we hebben gedroomd maar ik ben tevreden

Jeffrey begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. Hiermee pakte hij de pole position en kon hiermee als eerste een plaats zoeken achter het starthek in de manches.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en wist op een vierde plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij beter uit de start en nam bij het uitkomen van de eerste bocht de leiding in de wedstrijd in handen. Dit hield hij een aantal ronden vast totdat hij ten val kwam en teruggeslagen werd naar een vierde plaats. Hij herstelde zich goed en nam al snel de derde plaats terug in handen. In de slotfase kon hij profiteren van de fout van Antonio Cairoli en werd op een tweede plaats afgevlagd waarmee hij ook tweede werd in het dagklassement. Met deze resultaten mocht hij weer voor de eerste keer sinds de Grand Prix van Faenza plaats nemen op het MXGP podium.

Commentaar Jeffrey Herlings:’’ Ik ben tevreden. Het zijn niet de beste resultaten en niet waar we op voorhand van gedroomd hebben maar ik ben blij dat ik op het podium sta op deze baan, die ik niet echt mooi vind. In de eerste manche werkte ik mijzelf op naar een vierde plaats en in de tweede manche reed ik aan de leiding totdat ik ten val kwam. Ik kwam nog terug naar een tweede plaats waardoor het geen slecht weekend was voor mij. Ik kijk nu al uit naar Matterley Basin, een baan die me beter ligt met meer grip en lijnen.’’

De volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP staat over twee weken op het programma in het Britse Matterley Basin. Volgend weekend zal Herlings starten in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Arnhem.

Daguitslag Grand Prix van Rusland:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 40 Pnt
3 Romain Febvre 37 Pnt
4 Alessandro Lupino 34 Pnt
5 Jeremy Seewer 31 Pnt

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht