Henry Jacobi laat goede snelheid zien in MXGP Rusland maar scoort niet

Henry Jacobi van JM Racing Honda heeft in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een goede snelheid laten zien.

Henry Jacobi laat goede snelheid zien in MXGP Rusland maar scoort niet

Maar helaas kreeg hij in de eerste manche in het heetst van de strijd af te rekenen met mechanische pech en kwam in de tweede manche tot twee keer toe ten val waardoor hij niet tot scoren kwam.
 
De omstandigheden waren perfect in Orlyonok. De rijders kregen een uitdagende baan voorgeschoteld met vele hoogteverschillen en technische gedeeltes erin. Daarnaast waren de weersomstandigheden goed en konden de rijders op een ideaal geprepareerde baan van start gaan om op jacht te gaan naar de punten voor het wereldkampioenschap. In de kwalificatie lag de snelheid hoog en waren de verschillen tussen de rijders klein. Jacobi zette verschillende keren aan en kwam in het sterk bezette deelnemersveld uit op een zestiende tijd. Jacobi zat in dezelfde seconde als de tiende man waardoor hij wist dat een goede start van groot belang zou zijn om in de top tien te kunnen finishen.
 
In de eerste manche pakte Jacobi op zijn Honda CRF450 een hele goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. De fanatieke Duitser kon het hoge tempo goed volgen in de eerste paar ronden en hield zich goed staande in de top tien. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking waarbij de ketting van zijn motor liep en hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.
 
Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Opnieuw zat hij er goed bij en reed na drie ronden op een achtste plaats. Een valpartij gooide echter roet in het eten waarbij Jacobi teruggeslagen werd maar hij ging terug in de achtervolging. Echter in al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken kwam hij nogmaals ten val waarna hij teleurgesteld het paddock op moest zoeken.
 
In de eerste Grand Prix heeft Jacobi een goede snelheid laten zien maar helaas keert hij puntloos huiswaarts. Over twee weken staat de volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Britse Matterley Basin.
 
Daguitslag Grand Prix van Rusland:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 40 Pnt
3 Romain Febvre 37 Pnt
4 Alessandro Lupino 34 Pnt
5 Jeremy Seewer 31 Pnt
28 Henry Jacobi 0 Pnt
 
Photocredits - CDS

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht