WK Motorcross junior in Pietramurata : leerrijk voor de Belgen

De helft van de 12 aanwezige Belgische rijders wisten zich op zaterdag te kwalificeren voor de wedstrijden van het wereldkampioenschap motorcross junior op 13 en 14 juli in het Italiaanse Pietramurata en dat was al lang geleden voor ons land.

WK Motorcross junior in Pietramurata : leerrijk voor de Belgen

Enkele rijders waren toch wat onder de indruk van het hoge niveau van deze WK jongeren wedstrijd. Enkele vlotte kwalificaties, enkele moeilijke. De verwachte kwalificaties werden wel behaald.


De verwachtingen voor zondag waren dan ook wel redelijk optimistisch. Echter, geen van onze deelnemers wist op zondag een goede start te nemen. Op Sacha Coenen na die in de eerste reeks 85cc als vierde de tweede bocht inging , maar dan haperde. Hij moest net zoals al zijn andere Belgische collega’s van achteraan beginnen.

In de 65 cc kon Tyla Van de Poel zich het beste naar voor werken. Maxime Lucas kende echt veel pech. Bij de tweede start viel hij in het midden van de start. Effe dizzy, en dan nog proberen terug te keren, maar het kalf was al verdronken.

In de 85cc hadden de gebroeders Coenen zelf ook wel meer verwacht van het weekend. De startperikelen speelden hen parten. Baptiste Beernaert kende de eerste reeks ook wat pech met een valpartij maar reed toch wel op zijn niveau. Een meevaller.

In de 125cc kwalificeerde Liam Everts zich op zaterdag moeizaam met een slechte startpositie tot gevolg. Geen goede starts op zondag, wat foutjes en dus geen dikke punten.

Ons land eindigde wel nog mooi 8ste in het landenklassement en het was al heel lang geleden dat we zo hoog konden eindigen. Maar… er had meer ingezeten als de starts wat beter waren. Als ieder op zijn niveau had gereden moest een top 5 plaats mogelijk zijn geweest.

Maar niet getreurd; de gasten hebben weeral ervaring opgedaan, op een GP circuit gereden. Hieruit moeten ze leren en verbeteren. Van de 65cc en 85cc gekwalificeerden voor het EK in Loket verwachten we dan ook al binnen 14 dagen een reactie.

Robert Gielis, team manager
 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!