Tommy Searle valt in voor KRT

Tommy Searle neemt deel aan het Monster Energy Kawasaki Racing Team voor de rest van het FIM MXGP Motorcross Wereldkampioenschap in de nasleep van verwondingen van beide fabrieksrijders

Tommy Searle valt in voor KRT

Motocross is een zware sport en nog nooit in het verleden zijn de Kawasaki-teams zo ongelukkig geweest met een dramatische reeks blessures van Clément Desalle, Evgeny Bobryshev, Alessandro Lupino en afgelopen weekend Julien Lieber die zwaar ten val kwam terwijl hij zijn beste prestatie ooit neerzette in de MXGP-klasse. In een gezamenlijke inspanning om het merk zijn beste kansen te geven tijdens het tweede deel van het seizoen, heeft BOS GP ingestemd om Tommy Searle te laten verhuizen van hun team naar het fabrieksteam voor de aankomende GP's. Te beginnen met de GP in Tsjechië eind juli .
 
Tommy Searle: "Ik ben natuurlijk heel blij dat ik deze kans heb gekregen om te rijden voor het Monster Energy Kawasaki Racing Team en ik wil alle betrokkenen bedanken voor hun steun. Ik zal de komende weken hard werken om klaar te zijn voor de Tsjechische GP, en ik zal ook mijn best doen in de Britse reeks om deze titel te claimen voor Kawasaki en BOS, die mij dit seizoen de gelegenheid hebben gegeven. "
 
Steve Guttridge (Kawasaki Europe Racing Manager): "We begonnen het seizoen met zes super competitieve rijders op Kawasaki-machines in de MXGP-klasse, maar helaas na Duitsland hebben we er nog maar één over. Het is een zware sport! Het BOS-team stapte over naar Kawasaki dit seizoen en zij hebben heel hard gewerkt om resultaten te behalen tijdens de races. Tommy heeft goede feedback kunnen geven met betrekking tot de ontwikkeling van hun motor en met name de BOS-vering, het belangrijkste doel voor het team. Het bewijs dat hij comfortabel is op de motor is zijn huidige leiderschap in de Britse MX serie, maar met de eis van KHI dat ons fabrieksteam feedback blijft geven van de MXGP-wedstrijden om de KX450-productiemotor van de toekomst te helpen ontwikkelen, besloten we dat Tommy voor de rest van dit seizoen naar KRT zou verhuizen. Maar niet meteen, omdat we vinden dat hij tijd nodig heeft om eerst te wennen aan de fabrieksmotor voordat hij weer kan deelnemen aan het WK. Het doel is dus dat KRT en Tommy een partnerschap aangaan met ingang van de Tsjechische MXGP. Ik wil Olivier Bossard en Jean Jacques Luisetti oprecht bedanken voor hun samenwerking op dit gebied en wens het BOS-team het allerbeste met hun volgende rijders die binnenkort in het team komen. "
 
François Lemariey (manager van het Monster Energy KRT Team): "Het is geweldig om te zien dat alle betrokken partijen dit mogelijk hebben gemaakt, omdat wij onze fabrieksmotor zo snel mogelijk opnieuw moeten opstellen achter het starthek na de verwondingen aan Clément en Julien. Julien heeft afgelopen maandag een succesvolle operatie ondergaan aan zijn arm. Hij herstelt zich nu net zo goed als Clément, maar we weten dat beide tijd nodig zullen hebben voordat we weer gaan racen. Tommy reed het grootste deel van zijn GP-carrière bij Kawasaki en we verwelkomen hem graag in het team. Er zijn al verschillende testsessies gepland, zodat we ons samen in goede vorm kunnen voorbereiden op de MXGP van Tsjechië. Het was onmogelijk om naar Indonesië af te reizen omdat de kratten eerder deze week al werden opgehaald en we willen dat Tommy de motor grondig test voordat hij met ons naar de GP's gaat. "

 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!