Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP kent moeilijke Grand Prix van Indonesie

Het Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP team reisde vorige week af naar Palembang in Indonesie waar het afgelopen weekend de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd verreden.

Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP kent moeilijke Grand Prix van Indonesie

Op het nieuwe circuit, waarop de kortste rondetijden werden gereden tot nu toe dit jaar, kwamen over het gehele weekend 30.000 mensen om de wedstrijd te bekijken.

De kwalificatie verliep met ups en downs voor het Monster Energy Wilvo Yamaha duo. Arnaud Tonus benutte de kracht van de Yamaha YZ450F met de start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Tonus finishte uiteindelijk als vijfde, net twee plaatsen voor Gautier Paulin. De Fransman kwam in de beginfase ten val maar vocht zich gedurende de heat goed terug naar voren.

In de eerste manche op zondag zat Tonus er niet goed bij met de start. Hij werkte een gecontroleerde wedstrijd af en toen de finishvlag viel, eindigde hij als zesde. In de tweede manche kreeg Tonus een tegenslag te verwerken. Hij kreeg af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Dit betekende dat zijn podiumreeks tot een einde kwam en genoegen moest nemen met een dertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na elf wedstrijden de vijfde plaats. Gautier Paulin staat veertien punten voor hem op een vierde plaats in de tussenstand. Paulin kende een constante dag in de zware omstandigheden.

Na een zevende plaats in de eerste manche wist hij in de tweede manche op een sterke vijfde plaats over de finish te komen. Hiermee werd hij zesde in de daguitslag en staat na de wedstrijd in Indonesie op een vierde plaats in de tussenstand. Zijn achterstand op de derde man in het klassement is slechts negen punten en in de zeven resterende wedstrijden zal hij er alles aan doen om deze achterstand weg te werken.

Het Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP team blijft nu in Indonesie waar ze over zeven dagen van start gaan in de volgende Grand Prix van Indonesie in Semarang.

Commentaar Gautier Paulin: ‘’Het weekend startte goed. De baan was mooi en technisch. Ik wist in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten. In de eerste manche wist ik geen goede start te pakken en omdat de verschillen tussen de rijders klein waren, was het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Gedurende de wedstrijd wisten ze iets bij mij weg te lopen waardoor ik zevende werd. De tweede manche was uitdagend. Ik had een klein probleem in de sighting lap en hierdoor begon ik wat gespannen aan de tweede manche. Ik pakte een goede start en kwam als derde door de eerste bocht. Ik had een klein probleem met mijn voorrem en eindigde als vijfde. Dit is geen excuus want ik voelde me goed op de motor. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd. We blijven hard werken en ik wil het Monster Energy Wilvo Yamaha team bedanken voor al het harde werken en de ondersteuning die ze mij bieden.’’

Commentaar Arnaud Tonus: ‘’Het was een zwaar weekend voor mij. Ik had wat tijd nodig om aan het circuit te wennen en om mijn ritme te vinden. Het begon beter te gaan maar helaas was het te laat. Ik werd zesde in de eerste manche en pakte een goede start in de tweede manche. Niet veel later stopte mijn motor ermee, wat pech was voor mij. Deze dingen gebeuren in deze sport waardoor we ons gaan concentreren op de volgende wedstrijd.’’

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!