Sometimes,
you find yourself in the middle of nowhere.
And sometimes,
in the middle of nowhere, you find yourself.
Continue
OPEN

Jorge Prado onklopbaar in GP MX2 in Indonesie, Vlaanderen op het podium

Jorge Prado van het Red Bull KTM team was onklopbaar tijdens de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Semarang, Indonesie.

Jorge Prado onklopbaar in GP MX2 in Indonesie, Vlaanderen op het podium

Prado pakte in de tweede manche van de Grand Prix zijn twintigste manchezege van het seizoen.

In de beginfase stond hij flink onder druk van Henry Jacobi maar de Duitser moest het tempo na een aantal ronden laten zakken en viel terug naar een zevende plaats.

Achter Prado was het lange tijd Tom Vialle die op een tweede plaats reed maar in de slotfase kwam hij onder druk te staan van Calvin Vlaanderen en Maxime Renaux. Beide rijders wisten Vialle te passeren en uiteindelijk was het Renaux die de onderlinge strijd wist te winnen en tweede werd voor Vlaanderen. Wel wist Vlaanderen met deze derde plaats een podiumplaats in het dagklassement te pakken.

Bij de start van de wedstrijd kwamen Thomas Kjer Olsen en Bas Vaessen hard ten val en verdwenen uit de wedstrijd. Jago Geerts begon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd maar maakte gedurende de wedstrijd verschillende fouten en moest genoegen nemen met een zesde plaats.

De beste Belg in de wedstrijd werd Brent van Doninck die helemaal vanuit de achterhoede terug kwam naar een vijfde plaats!

 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht