Glenn Coldenhoff scoort goed met vierde plaats in Grand Prix van Azie

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie vierde geworden.

Glenn Coldenhoff scoort goed met vierde plaats in Grand Prix van Azie

Toch was het geen makkelijke wedstrijd voor Coldenhoff want in beide manches moest hij na een matige start naar voren komen. In de eerste manche kwam hij na een sterk eindschot als vierde over de finish en in de tweede manche werd hij zevende.

‘’Op zaterdag was het gevoel best goed in de trainingen en wist ik in zowel de vrije training als de tijdtraining een negende tijd neer te zetten. Het circuit was apart. De ondergrond was vrij hard en er ontstonden harde platen op de baan, een beetje old school. In de kwalificatieheat pakte ik kopstart en had ik gelijk een goed ritme in handen. Ik heb driekwart van de wedstrijd aan de leiding gereden maar door een fout werd ik twee ronden voor het einde door Romain Febvre gepasseerd en finishte als tweede,’’ vertelt Glenn.

In de eerste manche op zondag pakte Glenn een mindere start maar wederom had hij al snel een goed ritme in handen. Hij werkte zich terug op vanaf een negende naar een zesde plaats en wist in het tweede deel van de wedstrijd nog door te stoten naar een vierde positie.

Ook in de tweede manche kwam Coldenhoff niet lekker weg bij de start en remde hij ook zijn motor nog stil in de eerste bocht. In de eerste paar ronden liep het lekker en wist hij verschillende rijders te passeren. Gedurende de wedstrijd verloor hij echter het goede ritme. De baan was gigantisch hard en op sommige stukken was op de harde platen gesproeid. Hierdoor was het moeilijk om te zien waar er grip was en waar niet. Omdat het niet lekker ging moest Glenn in het tweede deel van de wedstrijd nog een plaats prijsgeven waardoor hij als zevende over de finish kwam.

‘’Na zo’n goede kwalificatie op zaterdag verwacht je iets meer op zondag. Toch ben ik vierde totaal geworden en als je naar de twee Indonesische Grand Prix’s kijkt mag je met een vijfde en een vierde plaats niet ontevreden zijn. Er blijft vooruitgang in zitten en we blijven hard werken voor de komende wedstrijden. Aankomend weekend rijd ik de Zwarte Cross en daarna staan de Grand Prix’s van Loket en Lommel op het programma. Dit zijn allemaal circuits die mij goed liggen en ik kijk er dan ook erg naar uit.’’

Daguitslag Grand Prix Azie:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Arnaud Tonus 42 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 32 Pnt
5 Max Anstie 29 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 538 Pnt
2 Jeremy Seewer 365 Pnt
3 Antonio Cairoli 358 Pnt
4 Arnaud Tonus 346 Pnt
5 Gautier Paulin 343 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 277 Pnt

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!