Tolsma pakt podiumplaats in ONK 125 in Berghem, Gils scoort top tien plaats

Het Hofstede MX team heeft een goede ONK wedstrijd in Berghem gereden.

Tolsma pakt podiumplaats in ONK 125 in Berghem, Gils scoort top tien plaats

Roan Tolsma vocht tot aan de finishvlag van de tweede manche om uiteindelijk derde te worden in het dagklassement. Ook Jesper Gils deed het goed en wist in de tweede manche op een mooie negende plaats over de finish te komen.

In de tijdtraining wist Roan een goede derde tijd op de klok te zetten. Jesper zette zijn tijd in de beginfase al neer. Hij probeerde deze nog verschillende keren te verbeteren maar dit lukte niet waardoor hij de sessie afsloot als zevenentwintigste.

Het regende van tijd tot tijd in Berghem en dit kwam het circuit niet ten goede. Voor de eerste manche waren de omstandigheden ondertussen heel anders geworden dan in de tijdtraining. Beide rijders wisten een goede start te pakken en zo was het Roan op een vijfde plaats en na een aantal bochten had Jesper de negende plaats in handen. Roan kon het juiste ritme niet echt vinden en kwam ook nog een keer ten val. Daarna ging het rijden beter en wist hij zich terug te knokken naar een vijfde plaats. Jesper reed tijdens de wedstrijd op een goede tiende plaats maar kwam toen even ten val. De motor van Jesper werd geraakt en hierdoor verloor hij al zijn vermogen. Omdat er toen nog drie ronden gereden moesten worden, verloor hij veel plaatsen en kwam als twintigste over de finish.

Voor de start van de tweede manche begon het heel hard te regenen en daardoor was het overleven in de tweede manche. Jesper wist opnieuw een hele goede start te pakken en kwam op een derde plaats door. Jesper gaf alles wat hij had en verdedigde zijn positie. Op een zesde plaats rijdend, kwam hij even een keer ten val en finishte uiteindelijk op een sterke negende plaats. Roan kwam na de start in de grootste plas op de baan ten val. Hij herstelde zich goed en kwam gedurende de wedstrijd hard terug naar voren. Hij werkte zich op naar een vijfde plaats en wist in de laatste bocht nog twee plaatsen winst te boeken om uiteindelijk op een derde plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Roan op een derde plaats en Jesper sloot de dag af op een twaalfde plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in St. Isidorushoeve.

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!