Robin van Oldeniel pakt top tien plaats in ONK 250 in St. Isidorushoeve

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team heeft in de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in St. Isidorushoeve een top tien plaats weten te behalen.

Robin van Oldeniel pakt top tien plaats in ONK 250 in St. Isidorushoeve

Hij deed dit in de eerste manche waarin hij negende werd. In de tweede manche kwam hij ook dicht bij een top tien plaats maar werd toen elfde.
 
Robin begon aan de dag met een veertiende tijd in de tijdtraining.
 
Bij de start van de eerste manche kwam hij goed weg maar bij het inrijden van de tweede bocht zat hij achter iemand die zich vast reed in het modderige binnenspoor. Hierbij gingen vele plaatsen verloren waardoor hij pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde kwam. Robin had even tijd nodig om terug in zijn ritme te komen maar kwam daarna naar voren toe en wist zich in de laatste ronde nog op te werken naar een negende plaats.
 
In de tweede manche pakte Robin een goede start en reed rond de dertiende plaats. Omdat hij in de beginfase niet lekker in zijn ritme zat en daardoor niet de juiste snelheid had, zakte hij drie plaatsen terug. Tegen het einde van de wedstrijd kon hij een goed tempo blijven rijden en wist hij de manche af te sluiten op een elfde plaats.
 
Met Sven Gerrits ging het rijden lekker in de tijdtraining van de 125 klasse en hij wist steeds beter in zijn ritme te komen. Tegen het einde van de sessie zette hij zijn snelste ronde neer en sloot de training af als negenentwintigste.
 
In de eerste manche moest hij helemaal vanaf de binnenzijde starten. Hij kwam goed weg bij de start maar omdat hij in de eerste bocht in de verdrukking terecht kwam, moest hij in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde maakte hij een aantal plaatsen goed en kwam op een 32ste plaats uit de eerste ronde. Naarmate de wedstrijd vorderde boekte hij meer plaatsen winst en kreeg in de slotfase de negentiende plaats in handen. Helaas maakte hij bij een inhaalmanoeuvre op een andere rijder een foutje en verloor hierbij twee plaatsen. Moegestreden kwam Sven uiteindelijk op een eenentwintigste plaats over de finish.
 
In de tweede manche moest hij door een mindere start opnieuw in de achterhoede beginnen. Net als in de eerste manche begon hij weer langzaam rijders te passeren op een circuit dat de hele dag uit slechts één ideale lijn bestond. In het midden van de wedstrijd begon hij foutjes te maken die uiteindelijk een valpartij tot gevolg hadden. Hierdoor kwam hij in de tweede manche niet verder dan een eenendertigste plaats.
 
Jordi Tuitert kwam aan de start in de DMX wedstrijd in Nunspeet. Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd en op de wedstrijddag zelf, liep de baan behoorlijk zwaar. Na een goede training keek Jordi met vertrouwen uit naar de eerste manche.
 
Bij de start van de eerste manche kwam Jordi in de eerste bocht in de verdrukking terecht en moest buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij langzaam naar voren totdat hij op een achtste plaats rijdend ten val kwam. Hij werd teruggeslagen naar een vijftiende plaats en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te komen naar een tiende plaats.
 
Ook in de tweede manche kwam Jordi matig weg bij de start en kwam op een vijftiende plaats uit de eerste bocht. Het rijden ging lekker maar op een zevende plaats rijdend verloor hij door een klein foutje drie plaatsen. Daarna wist hij weer op te klimmen naar een zesde plaats en zat op de finish aan het achterwiel van de vijfde man.
 
Met deze resultaten eindigde Jordi in het dagklassement op een zevende plaats. Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel.
 

 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!