Progressie maar net geen punten voor Epis tijdens Teruel ronde

Lachlan Epis kwam afgelopen weekend in actie voor de tweede World Supersport ronde op rij in Aragon. De Australiër van het MPM Routz Racing Team wist een mooie stap voorwaarts te maken ten opzichte van week eerder, maar dit leverde hem in de tweede race helaas net geen WK-punten op.

Progressie maar net geen punten voor Epis tijdens Teruel ronde

Afgelopen weekend was er opnieuw een WorldSBK ronde op Motorland Aragon, deze keer onder de naam “Teruel Round”. Lachlan Epis was opnieuw de coureur van het MPM Routz Racing Team. De jonge Australiër wist zich knap te verbeteren ten opzichte van een week eerder. Epis stond er na de vrijdagsessies al goed bij met een zestiende tijd. In de Superpole kwalificatie wist de Yamaha zijn tijd nog verder aan te scherpen, waardoor hij zich op nette vijftiende plaats wist te kwalificeren voor de twee races.
 
Vanaf de vijfde startrij begon Epis ook goed aan de eerste race. Helaas kreeg hij na vijf ronden problemen met de brandstofvervoer, waardoor er vroegtijdig een einde kwam aan de race van de Australiër. Een defecte brandstofpomp bleek de oorzaak. In de tweede race ging Epis voor revanche om de dubbele ronde in Aragon af te sluiten met punten. Lang leek het erop dat de MPM Routz Racing Team coureur ging slagen. In het tweede deel van de race kwam Epis in een groep terecht met drie andere rijders. Deze groep streed voor de vijftiende positie en het laatste punt. Helaas finishte Epis als laatste van dit kwartet op achttiende plaats. Het verschil met de vijftiende plaats was slechts zeven tienden van een seconde, maar net te veel om met WK-punten huiswaarts te keren.
 
Over twee weken (18 t/m 20 september) komt het MPM Routz Racing Team in actie tijdens de zesde ronde van het World Supersport kampioenschap op het circuit van Catalunya in Spanje. Epis zal dan niet meer voor het team in actie komen. In de komende periode zal het team bekendmaken wie de vervanger wordt van Jaimie van Sikkelerus in de komende races.
 
Lachlan Epis: “Het was een uitdagend weekend. We hebben een goede afstelling gevonden en het was een hele goede kwalificatie, maar in de races hadden we het lastig. Dit was mijn laatste weekend voor het team. Ik wil hen bedanken voor hun inspanningen en wens hen het beste toe!”

 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!