Positieve start voor het Wilvo Yamaha MXGP team in Argentinie

Na vele maanden van testwerk reisde het Wilvo Yamaha MXGP team af naar het spectaculaire circuit van Neuquen waar het wereldkampioenschap MXGP het afgelopen weekend van start ging.

Positieve start voor het Wilvo Yamaha MXGP team in Argentinie

Arnaud Tonus, die vorig jaar een manche wist te winnen in deze klasse, kon vanwege een schouderblessure niet in actie komen waardoor Shaun Simpson en Jeremy Seewer de twee rijders waren die het team vertegenwoordigden.

Jeremy Seewer, die zijn debuut maakte in de MXGP klasse, maakte op de eerste dag gelijk indruk door in de trainingen tijden in de top vijf neer te zetten. Vervolgens ging ‘’91’’ de strijd aan met Jeffrey Herlings in de kwalificatieheat. Het 29,700 koppige publiek genoot met volle teugen van het rondenlange duel maar uiteindelijk verloor Seewer dit gevecht nipt en kwam als achtste over de finish. Shaun Simpson, die de tijdtraining afsloot op een negende tijd, reed een indrukwekkende kwalificatieheat door vanaf een tiende plaats terug te komen naar een vijfde positie.

Het Wilvo Yamaha MXGP team begon aan de wedstrijddag, wetende dat ze over de capaciteiten beschikten om in deze eerste wedstrijd van het seizoen goede resultaten neer te zetten. In de eerste manche konden beide rijders in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Shaun Simpson had de beste start genomen en reed in de beginfase op een achtste plaats. Simpson had zijn peilen gericht op een top tien plaats maar helaas gooide een fout roet in het eten waardoor hij teruggeslagen werd naar een dertiende plaats. De fanatieke Schot wist niet van opgeven en zette de achtervolging in en wist uiteindelijk als elfde over de finish te komen. De tweede manche verliep beter voor Simpson. Nadat hij op een achtste plaats was gestart, werkte hij zich al snel op naar een zevende plaats en wist deze positie vast te houden tot over de finish. Met deze resultaten scoorde hij 24 punten waarmee hij op een zevende plaats eindigde in het dagklassement.

Jeremy Seewer reed een constante eerste manche waarin hij op een tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. De MXGP rookie werkte zich op naar een zevende plaats op het moment dat de finishvlag viel en reed rondetijden die goed waren voor een plaats in de top vijf. Alles zag er positief uit totdat hij in het begin van de tweede manche hard ten val kwam. Helaas zag hij hierbij een top tien plaats in rook op gaan. Na de valpartij kon hij niets anders doen dan zijn eigen wedstrijd rijden. Hij weigerde het om op te geven en finishte op een vierentwintigste plaats. De veertien punten die hij in de eerste manche scoorde, bezorgden hem een veertiende plaats in het dagklassement.

De tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt heel dichtbij de werkplaats van het Wilvo Yamaha MXGP team georganiseerd namelijk in Valkenswaard op 18 maart.

Commentaar Shaun Simpson: ‘’Het doel voor dit weekend was om in de top acht te eindigen en dat is gelukt. Ik ben een klein beetje teleurgesteld over de eerste manche maar wanneer ik terug kijk naar de zaterdag, kan ik zeggen dat ik echt plezier heb gehad. Ik denk dat we in de komende wedstrijden nog wat terrein kunnen winnen zodat we kunnen proberen om in de top vijf te eindigen.’’

Commentaar Jeremy Seewer: ‘’Het was een goed weekend. Ik heb op zaterdag een goede snelheid laten zien en hetzelfde deed ik in de eerste manche op zondag. Helaas heb ik door de valpartij in de tweede manche punten verspeelt. Het was een geweldig weekend met het team en ik kijk uit naar de rest van het seizoen.’’


 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!