Motorcrosser Jorg Schokker kampioen in DMX Noord competitie 85 cc grote wielen

In Delfzijl, de een na laatste wedstrijddag van het crossseizoen, heeft Jorg Schokker uit Wolvega het kampioenschap al op zijn naam gezet. Hij streed mee om het kampioenschap in de DMX Noord in de categorie 85cc grote wielen.

Motorcrosser Jorg Schokker kampioen in DMX Noord competitie 85 cc grote wielen

Op zondag 25 september, zijn 15e verjaardag, verliep de kwalificatietraining niet naar wens. De motor van Schokker had kuren en liep niet lekker. Toch wist hij nog de 11de startplek te bemachtigen. Nadat er met man en macht is gesleuteld aan de motor, is er toch besloten om op de reserve motor de wedstrijd in te gaan.

De eerste wedstrijd van deze dag startte goed. Samen met grote concurrent Wesley Berndt en crossvriend Hisse Kraak gingen zij de eerste bocht in. Een groot gedeelte van de wedstrijd reed Schokker op een derde plaats. In de 5de ronde wist Schokker langs Kraak te komen en veroverde daarmee de tweede plaats. Helaas was Berndt te snel en moest Schokker tevreden zijn met een tweede plek.

Met nu nog een voorsprong van 12 punten op zijn grote concurrent Berndt moest hij minimaal als derde over de finish komen om het kampioenschap op zijn naam te kunnen zetten. In de tweede wedstrijd van de dag had Schokker een goede start en ging als tweede door de eerste bocht. Al snel wist hij Berndt, in de eerst ronde, in te halen. Deze positie wist hij de hele wedstrijd vast te houden. De afstand tussen Schokker en de tweede man werd steeds groter. Na 8 ronden kwam Schokker als eerste over de finish met Berndt op 16 seconden afstand. Hiermee heeft Schokker niet alleen de dag afgesloten met een eerste plaats op het podium, maar mag hij zich, met nog 1 wedstrijddag te gaan, nu al kampioen noemen.

Als de weersvoorspelling mee zitten, wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gereden op 1 oktober op de crossbaan van Joure. Op 22 oktober mag Jorg strijden voor de titel ‘Nederlands Kampioen’ op de crossbaan van Heerde.


 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!