Karlis Alberts Reisulis zevende in EMX125 Mantova

Karlis Alberts Reisulis is in de vijfde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Mantova op een zevende plaats geëindigd.

Karlis Alberts Reisulis zevende in EMX125 Mantova

Reisulis reed in de eerste manche op een tweede plaats toen hij de vallende kopman niet kon ontwijken en ook ten val kwam. Vele plaatsen gingen hierbij verloren maar toch wist hij er nog een zevende plaats uit te halen. In de tweede manche wist hij vanaf een veertiende plaats terug te komen naar een zevende plaats en verzekerde zich hiermee ook van een zevende plaats in het dagklassement.

Na de eerste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in Engeland, begin maart, was de wedstrijd in Mantova pas de tweede EMX125 wedstrijd waarin Karlis aan de start kwam dit jaar. Hij had zich goed voorbereid op deze wedstrijd en wist in de tijdtraining een scherpe achtste tijd op de klok te zetten.

Toen het starthek in de eerste manche viel, zat Karlis er goed vooraan bij en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Niet veel later stootte hij door naar een tweede plaats en reed na tien minuten aan het achterwiel van de kopman. Helaas ging het toen mis want omdat de kopman vlak voor hem viel, kon Karlis geen kant meer op en viel ook. Vele plaatsen gingen hierbij verloren maar vanaf een negende plaats wist hij zich in het resterende deel van de wedstrijd toch nog terug te knokken naar een zevende plaats.

In de tweede manche zat hij er minder goed bij met de start en moest vanaf een veertiende plaats aan een opmars gaan beginnen. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam net als in de eerste manche op een zevende plaats over de finish.

Met tweemaal een zevende plaats in de manches eindigde Karlis ook op een zevende plaats in het dagklassement. Een woord van dank gaat uit naar Roberts Justs want die heeft Karlis momenteel super op dreef!

Janis Reisulis reed de afgelopen twee weekenden in Nederland en kwam aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Oldebroek en Varsseveld. In beide wedstrijden deed hij goed vooraan mee en wist in zowel Oldebroek als Varsseveld op een vierde plaats te eindigen.


Daguitslag EMX125 Mantova:

1 Valerio Lata 47 Pnt

2 Meico Vettik 43 Pnt

3 Max Palsson 40 Pnt

4 Andrea Roncoli 34 Pnt

5 Pietro Razzini 29 Pnt

7 Karlis Alberts Reisulis 28 Pnt

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!