Janis Martins Reisulis tweede in het wereldkampioenschap 125

Janis Martins Reisulis is in het wereldkampioenschap 125 op een tweede plaats geëindigd.

Janis Martins Reisulis tweede in het wereldkampioenschap 125

In het Finse Vantaa wist hij derde en eerste te worden in de manches waarmee hij zich verzekerde van een tweede plaats in de einduitslag. Karlis kwam in beide manches bij de start in de problemen. In de eerste manche kwam hij terug naar een vijfde plaats maar door een valpartij in de tweede manche moest hij toen genoegen nemen met een dertiende plaats.

Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Janis zat in de eerste groep en wist hierin de snelste tijd neer te zetten in de tijdtraining. Ook Karlis had het juiste ritme op zaterdag al gevonden en wist in de andere groep een tweede tijd op de klok te zetten. Het was duidelijk zichtbaar dat Karlis er helemaal voor ging in Vantaa.

Bij de start van de eerste manche kwamen beide rijders matig weg bij de start. Janis kon rond de zesde plaats aan de wedstrijd beginnen en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats. Karlis had het moeilijk om in zijn ritme te komen en moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

In de tweede manche pakte Janis een super start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte een gecontroleerde wedstrijd af en wist als winnaar over de finish te komen. Karlis kwam niet goed weg bij de start en ondervond veel hinder van een valpartij in de eerste bocht. Vanaf een vijfendertigste plaats vocht hij zich gedurende de wedstrijd helemaal terug naar een veertiende positie.

Met een 3-1 in de manches werd Janis net geen wereldkampioen en werd tweede in de einduitslag. De gebroeders Reisulis kunnen terug blikken op een mooi jaar. Karlis zal nu de overstap maken naar de 250 4-takt motor en zal uit gaan komen voor het Hutten Metaal Yamaha team. Janis zal de overstap maken naar Yamaha en zal voor het MJC Yamaha team in het EMX125 Kampioenschap gaan rijden. In de Dutch Masters, ONK en ADAC wedstrijden blijft hij voor het Hamstra Racing team uitkomen. Het Hamstra Racing team is er trots op dat Janis naast de EMX125 wedstrijden voor het team uit zal blijven komen.

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!