Gyan Doensen wint ook de ADAC 85 Cup in Holzgerlingen

Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van de ADAC 85 Cup in Holzgerlingen de eindzege weten te pakken.

Gyan Doensen wint ook de ADAC 85 Cup in Holzgerlingen

Na een kopstart zette Doensen de volledige eerste manche naar zijn hand. In de tweede manche kwam hij vanaf een vijfde plaats terug naar een tweede plaats totdat hij hard ten val kwam. Doensen herstelde zich goed en vocht zich nog terug naar een vierde plaats, wat voldoende was voor de eindzege!
 
In de nacht van vrijdag op zaterdag had het veel geregend waardoor de baan in de vrije training behoorlijk slecht was. Na twee ronde werd de sessie stil gelegd door een rode vlag waardoor de rijders het circuit moesten verlaten.
 
In de tijdtraining ging het rijden niet lekker voor Gyan zijn gevoel maar toch wist hij er een hele snelle ronde uit te persen waarmee hij met een verschil van 4.3 sec de pole position wist te veroveren.
 
In de eerste manche wist Gyan kopstart te pakken en werkte een sterke wedstrijd af. Hij wist een gat te slaan en de wedstrijd naar zijn hand te zetten.
 
Ook in de nacht van zaterdag op zondag regende het veel waardoor de baan er in de ochtend slecht bij lag. Er werd besloten om de warm up over te slaan en aan de voorbereiding op de tweede manche te beginnen. In de tweede manche pakte Gyan een minder goede start. Hij reed op een vijfde plaats maar het was moeilijk om in te halen aangezien er maar één of twee ideale lijnen in het circuit lagen. Ondanks dit werkte Gyan zich op naar een tweede plaats. Hij richtte zijn vizier op de kopman maar kwam toen hard ten val in de waves. Hierdoor werd hij teruggeslagen naar een vijfde plaats maar wist zich gedurende de wedstrijd met de snelste rondetijd toch nog terug te knokken naar een vierde plaats.
 
Met een 1-4 in de manches wist Gyan alsnog het dagklassement te winnen in Holzgerlingen. Over drie weken wordt de laatste ADAC wedstrijd van het seizoen verreden in Furstlich Drehna.
 
Fotocredits - Larissa Elema
 
Daguitslag ADAC 85 Cup:
1 Gyan Doensen 43 Pnt
2 Mick Kennedy 40 Pnt
3 Jayson van Drunen 38 Pnt
4 Dani Heitink 38 Pnt
5 Aron Katona 30 Pnt
 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!