Rene Boer pakt sterke top vijftien plaats in Dutch Masters 500 in Oss

Rene Boer van het Hofstede MX team heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss een top vijftien plaats weten te behalen.

Rene Boer pakt sterke top vijftien plaats in Dutch Masters 500 in Oss

In het deelnemersveld dat uit veel Grand Prix toppers bestond wist Boer in de eerste manche als veertiende te finishen. Ook in de tweede manche kwam hij tot scoren met een negentiende plaats.

Rene wist in de tijdtraining van de 500 klasse een nette zestiende tijd neer te zetten. Omdat het starthek in de eerste manche niet werkte moest er in een rij opgesteld worden waardoor Rene rond de zestiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Rene kon het hoge tempo goed volgen en nadat hij maar weinig had meegemaakt, finishte hij op een sterke veertiende plaats. In de tweede manche werd er wel achter het starthek gestart maar dit ging hem niet goed af. Rond de twintigste plaats begon hij aan de wedstrijd. Op het verraderlijke circuit dat op veel plaatsen uit slechts 1 ideale lijn bestond, miste hij het vertrouwen maar wist er toch een negentiende plaats uit te halen. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een zeventiende plaats.

Roan Tolsma reed zijn allereerste Dutch Masters 85cc in Oss. Ondanks dat hij helemaal geen ervaring heeft met hoogteverschillen zat hij ontspannen op de motor. Echter in de tijdtraining op zondagochtend schoof Roan in zijn tweede snelle ronde onderuit en liep hierbij een krom stuur op. Snel kwam hij de pits in om van motor te wisselen. In de allerlaatste ronde wist hij toch nog een goede tijd neer te zetten waarmee hij zich als 32ste kwalificeerde voor de wedstrijd. In de eerste manche kwam hij na een slechte start niet goed in zijn ritme en kwam daardoor niet verder dan een dertigste plaats. Ook in de tweede manche zat hij er niet goed bij maar Roan kon al snel een paar plaatsen winst boeken en voelde zich beter thuis op het zwaardere circuit. Dit resulteerde in een zesentwintigste plaats.

Nadat Ralph Slager in de training van de 250 klasse een zesentwintigste tijd neer had weten te zetten, raakte hij in de eerste manche in de tweede bocht betrokken bij een valpartij. Daarna ging het rijden niet makkelijk en ook kampte hij met harde onderarmen waardoor er niet meer inzat dan een zesentwintigste plaats. In de tweede manche kon hij bij de start net alle valpartijen ontwijken maar helaas kon hij helemaal niet in zijn ritme komen en strandde op een vierendertigste plaats.

Karl Timmerman kwalificeerde zich op zaterdag als tiende in zijn groep voor de wedstrijd in de 250 klasse. Op zondagochtend ging het in de tijdtraining moeizaam waardoor hij pas in de laatste ronde een dertigste tijd neer wist te zetten. Een redelijke start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als vierentwintigste door kwam. Het rijden ging moeizaam waardoor hij het tempo niet kon volgen. Ook viel hij nog een keer waardoor hij niet verder kwam dan een 33ste plaats. Ook in de tweede manche ging het rijden niet makkelijk waardoor hij niet verder kwam dan een 29ste plaats.

De volgende wedstrijd voor het Hofstede MX team is op 28 april in Lelystad.
 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!