Marc de Vries wint samen met Joe Maessen en Ricardo Phoelich 8 uursrace van Bastogne

Marc de Vries, Joe Maessen en Ricardo Phoelich hebben de acht uursrace van Bastogne weten te winnen. Het weekend begon op zaterdag positief met een derde tijd in de tijdtraining.

Marc de Vries wint samen met Joe Maessen en Ricardo Phoelich 8 uursrace van Bastogne

Dit betekende dat ze als derde in de rij konden starten. Om dit met een Le Mans start gaat is het zeer belangrijk om vooraan te staan.

Het team had besloten dat Marc de eerste start zou doen. Hij pakte een goede start en wist met een goed ritme na twee ronden de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Marc slaagde erin om het tempo zo’n 1 uur en 20 minuten hoog te houden en dit zorgde ervoor dat ze bij de pitstop een voorsprong hadden van 1 minuut en 38 seconden op het tweede team. Joe nam het stokje over van Marc en gaf een uur lang flink gas en dit zorgde ervoor dat ze het tweede team een ronde lap gaven. Het was de bedoeling dat Ricardo de laatste anderhalf uur voor zijn rekening zou nemen. Echter na drie ronden kreeg hij problemen en moest de quad langs het circuit zetten. Hij is snel terug gerend naar de pits om de transponder terug te brengen waardoor Marc onverwachts terug de baan in moest. Hij reed ongeveer een uur maar wel waren ze teruggevallen naar een zesde plaats. Na het uur van Marc reed Joe de laatste twintig minuten van de wedstrijd uit. Marc en Joe hadden perfect werk verricht en waren na de tegenslag van Ricardo teruggekomen naar een tweede plaats. De achterstand op het leidende team bedroeg 1 minuut en 25 seconden.

Op zondag moest Joe starten omdat hij op zaterdag gefinisht was. Helaas duurde het lang voordat hij zijn motor aan de praat kreeg en hierdoor moest hij in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Joe zette alles op alles en wist zijn gedeelte helemaal terug te komen naar de eerste plaats. In verband met een lege tank moest hij na een uur binnen komen waarna het de beurt was aan Ricardo. Hij werkte een goed uur af en ook de 75 minuten die Marc reed, verliepen perfect. Joe heeft het laatste deel van de wedstrijd gereden en zo wist het team de wedstrijd winnend af te sluiten.

‘’Ik denk dat we als team zeker tevreden kunnen zijn en we waren in de race veruit het snelste. Gelukkig hebben we niet al teveel problemen gekend en hebben we de wedstrijd winnend af kunnen sluiten. Iedereen bedankt voor de inzet en hulp in Bastogne. Op naar de laatste wedstrijd van de Dutch Quad Masters in Lichtenvoorde, die aanstaande zaterdag op het programma staat,’’ vertelt Marc.

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!