Lotte van Drunen houdt zich staande en wint in de modder van Arnhem

In de modderige omstandigheden van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Arnhem heeft Lotte van Drunen van MX Team van Drunen zich goed staande weten te houden.

Lotte van Drunen houdt zich staande en wint in de modder van Arnhem

De dame uit Sliedrecht voelde zich als een vis in het water en schreef de eerste manche op haar naam. Door de aanhoudende regenval werd besloten om de tweede manches af te gelasten waardoor de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag was.
 
Het circuit van Arnhem behoort tot de favorieten van Lotte, zeker als hij nat en zwaar is. Ondanks de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement, lag het circuit er op zondagochtend goed bij tijdens de training. Lotte had het juiste gevoel al snel gevonden. Ze reed strakke lijnen, nam de bochten mooi en sprong netjes door over de schansen. Dit zorgde ervoor dat ze er een hele snelle tijd uit wist te persen waarmee ze 2,5 sec sneller was dan de tweede man.
 
Ondanks dat het opnieuw was gaan regenen, keek Lotte met veel vertrouwen uit naar de eerste manche. Lotte vindt het prachtig in de modder en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan.
 
Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Lotte goed weg maar het was net niet voldoende om kopstart te kunnen pakken. Gelijk ging ze in de aanval en wist tijdens de eerste ronde de koppositie in handen te nemen. Ze begon gelijk weg te lopen en glibberend en glijdend wist ze een redelijk hoog tempo vast te houden. In de zes ronden durende wedstrijd wist ze de manche te winnen met een gat van 36 seconden op de tweede man. Omdat het maar bleef regenen, besloot de organisatie om de tweede manches af te lassen. Lotte had graag nog een manche willen rijden maar de omstandigheden waren te gevaarlijk geworden. Aan het einde van de dag stond Lotte een verrassing te wachten want niemand minder dan Jeffrey Herlings reikte haar de beker uit.
 
Ook broer Bram kwam aan de start en wist in de tijdtraining een mooie zesde tijd neer te zetten. De eerste manche van Bram werd onder slechte omstandigheden verreden. De start van Bram was niet goed waardoor hij in het gedrang belande en in de middenmoot aan de wedstrijd moest beginnen. Tijdens de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar een dertiende plaats en zette zijn opmars vanaf daar verder. Door een flinke schuiver moest hij al het werk weer opnieuw doen. De aansluiting werd snel teruggevonden en na een aantal mooie inhaalmanoeuvres wist hij op een nette zevende plaats over de finish te komen.
 
Ook voor Bram werd de tweede manche afgelast waardoor hij op een zevende plaats eindigde in het dagklassement.
 
Aankomende zondag gaat het Open Nederlands Kampioenschap voor Lotte verder in Halle.
 
Volg Lotte via Instagram lottevandrunen101 of Facebook Lottevandrunen101
 
Bedankt sponsors!
Brouwer Motors, Gruko bv, Brouwer Motorsport, RK service, Husqvarna Nederland, No escape racing, Bronkhorst Trading, Motorex, Houthandel Gorinchem, Reclame WZ, HGS Exhaust Systems, Freegun, No Fear Engergie Drink, Twin Air, VHM, 21 Casino, Schoonmaakbedrijf ACS, R2C trainingen, Jumbo, Nooteboom Textiles, Alpinestars, Stenzo Textiles, De Noord Assurantiën, Joytex, MX Nieuws, Rhegartex, De Stoffenkraam.
 
Fotocredits RGP Photo en RebaMX
 

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!