Hermans en van Grinsven aan de macht in Halle

De zijspancombinatie Hermans/Musset heeft de derde wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters in Halle gedomineerd. Hermans wist beide manches te winnen en pakte hiermee zijn eerste zege van dit kampioenschap.

Hermans en van Grinsven aan de macht in Halle

Op het bosrijke circuit van Halle wist Hermans in beide manches kopstart te nemen. In de eerste manche werden ze op de voet gevolgd door Bax/Stupelis die in het midden van de wedstrijd de aanval in begonnen te zetten. Hermans wist de aanvallen af te slaan en won de manche voor Bax en de combinatie Dierckens/Bax.

Ook in de tweede manche vertrok Hermans als een speer bij de start en wist ook nu in de beginfase een gat te slaan. Bax kwam op een vierde plaats uit de eerste bocht en had een ronde nodig om op de tweede plaats aan te komen. Opdat moment had Hermans al een gat geslagen. Bax stelde alles in het werk en begon iets in te lopen totdat hij op een achterblijver stuitte en niet meer kon doen dan Hermans te laten gaan. Hermans won zo ook de tweede manche voor Bax en Dierckens kwam net als in de eerste manche op een derde plaats binnen.

De top vijf in Halle werd compleet gemaakt door Van Werven/Beunk (4-4) en Keuben/Rietman (5-5). Daniel Willemsen begon als leider in het kampioenschap aan de wedstrijd in Halle. Echter eerder in de week nam hij afscheid zijn bakkenist waardoor hij in deze wedstrijd van start moest met Kostas Beleckas. Willemsen probeerde de schade zoveel mogelijk beperkt te houden maar moest in beide manches het tempo in de slotfase drastisch laten zakken. Dit zorgde ervoor dat hij in zowel de eerste als de tweede manche op een zevende plaats over de finish kwam.

Na de wedstrijd in Halle staat Willemsen nog wel aan de leiding maar zijn voorsprong op Bax/Stupelis is geslonken naar 5 punten, Hermans/Musset volgen op 13 punten van Willemsen.

Mike van Grinsven voegde er opnieuw een dubbelslag aan toe en blijft hiermee ongeslagen in de Dutch Quad Masters. Net als in de voorgaande wedstrijden stond er geen maat op van Grinsven die hiermee naar zijn elfde manchezege van dit seizoen reed. Achter van Grinsven werd Joe Maessen in beide manches tweede en Ricardo Phoelich (4-3).

Voor alle uitslagen kunt u kijken op de volgende link: https://speedhive.mylaps.com/Events/1666662

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!