Bax en Hermans vechten verder in Dutch Sidecar Masters, Van Grinsven op titelkoers bij de quads

Op het Eurocircuit van Valkenswaard ging de Dutch Sidecar en Quad Masters afgelopen zondag verder.

Bax en Hermans vechten verder in Dutch Sidecar Masters, Van Grinsven op titelkoers bij de quads

Onder warme weersomstandigheden streden Etienne Bax en Koen Hermans hier verder om de titel in de zijspannen en Mike van Grinsven deed enorm goede zaken bij de quads.

Bax kwam hier aan de start met Lauris Daiders omdat zijn vaste bakkenist, Kaspars Stupelis, nog niet hersteld is van een open wond die hij een week eerder op heeft gelopen in Oss. Dit leek weinig uit te maken want nadat ze in de tijdtraining de snelste tijd neer hadden weten te zetten, gingen ze er in de manche als een haas vandoor en bouwden een voorsprong op ten opzichte van Dierckens/Bax en Hermans/Musset. Hermans had een aantal ronden nodig om de tweede plaats over te kunnen nemen maar toen dit eenmaal het geval was opende hij de aanval op Bax. Hij kwam iets dichterbij maar toch leek Bax de overwinning in de eerste manche te gaan pakken. Echter in de voorlaatste ronde maakte een achterblijver een onverwachte manoeuvre waardoor Bax ten val kwam en het zijspan bovenop zich kreeg. Met een pijnlijke heup en een gebroken stuurdemper kon hij zijn weg op een derde plaats vervolgen. Omdat ze geen hoog tempo meer konden rijden, verloren ze nog verschillende plaatsen en werden als zesde afgevlagd. Hermans maakte dankbaar gebruik van deze fout en won de manche voor Vanluchene/van den Bogaart en Dierckens/Bax.

In de tweede manche was het opnieuw Bax die kopstart wist te pakken maar ditmaal wist Hermans hem gelijk in de eerste ronde te passeren. Bax hield hem onder druk en hierdoor maakte Hermans een foutje. In de rest van de manche wist Bax de tweede combinatie, Vanluchene/van den Bogaart, achter zich te houden en wonnen de manche. Achter Bax en Vanluchene wist Hermans derde te worden en dit was voldoende om de leiding in de tussenstand over te nemen van Bax. Wel blijft het uitermate spannend want het verschil tussen beiden is slechts 1 punt.

Bij de Quads was het de dag van Mike van Grinsven. De crosser uit Heesch heeft dit jaar nog geen manche verloren en dit bleef ook in Valkenswaard zo. Van Grinsven wist in beide manches kopstart te pakken en liep in zowel in de eerste als de tweede manche ver weg bij de concurrentie. Omdat zijn naaste belager in de strijd om de titel, Joe Maessen, in de eerste manche vroegtijdig het rennerskwartier op moest zoeken, vergrootte van Grinsven zijn voorsprong zodanig dat hij aankomend weekend bij de voorlaatste wedstrijd in Markelo zijn titel kan prolongeren. In Valkenswaard wist Ruben van Lith sterk tweede te worden in het dagklassement en Marc de Vries legde beslag op een derde plaats.

Aanstaande zondag staat de voorlaatste wedstrijd van de Dutch Quad Masters op het programma in Markelo en de laatste wedstrijd van zowel de quads als de zijspannen wordt op vrijdag 19 juli verreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Lees verder op MotocrossPlanet.nl

Terug naar nieuws overzicht

Groot assortiment verlichting

  • LED Lichtbalken
  • Inspectielampen
  • Werklampen
  • Diversen halogeen, xenon en LED lampjes
Led Lichtbalk
LED Lichtbalk - rechte balk - 736W - 2400 Lumen
€ 118,56

Uit voorraad leverbaar

Led inspectielamp
M-Tech LED inspectie / looplamp - oplaadbaar
€ 53,94

Uit voorraad leverbaar

Xenon D1S lamp
Powertec D2S Platinum +130% - Set
€ 61,67

Uit voorraad leverbaar

24V lamp H7
Philips H7 24V MasterDuty BlueVision - Set
€ 66,03

Uit voorraad leverbaar

w5w lampjes
LED W5W 12V - Basic 5x Led diode - Wit - Set
€ 5,41

Uit voorraad leverbaar

Schijnwerper
OSRAM LED Inspectielamp / schijnwerper PRO HELI 1000
€ 165,29

Uit voorraad leverbaar

LED Set
Ombouwset H7 - LED verlichting
€ 41,71

Uit voorraad leverbaar

Dagrij verlichting
Philips LED Dagrij vedrlichting set - Langwerpig
€ 107,88

Uit voorraad leverbaar

Bekijk alle artikelen!